Költségoptimalizálás

Költségoptimalizálás, építkezés szakszerű előkészítése

koltsegoptimalizalas
A lenti javaslataink figyelembevételével, továbbá szakembereink segítségével jelentősen csökkentheti a többletköltségek és problémák felmerülésének esélyét. A költségcsökkentés mértéke annál nagyobb, minél hamarabb tudunk bekapcsolódni az előkészítés folyamatába, akár már a terveztetés előtt.

Kapcsolatfelvétel – díjmentes tájékoztatás – árajánlat kérés

 

KÖLTSÉGOPTIMALIZÁLÁS, ÉPÍTKEZÉS VAGY FELÚJÍTÁS SZAKSZERŰ ELŐKÉSZÍTÉSE AKÁR A TERVEZTETÉS FOLYAMATÁTÓL KEZDVE

Aktualitás: már most kezdje el idei építkezése szakszerű előkészítését mérnök kollégáinkkal!

 

Mérnök szakemberekként munkálkodunk azon, hogy az építés ne csak határidőre és jó minőségben, hanem a lehető legkedvezőbb áron valósuljon meg. Ehhez szakértelmünk mellett kapcsolatrendszerünket is felhasználjuk. Célunk, hogy az építtető által tervezett ráfordítási költség összhangban legyen az épület terveivel, ezen belül a legjobb ár-érték arányú műszaki tartalommal és a kivitelezési költségekkel.

Alapvetően 5 lehetőség van a felesleges többletköltségek elkerülésére:

  • a költségoptimalizált tervezés elkészítése vagy más tervező esetén a terveztetés szakértői felügyelete, (szakmai szemmel és tapasztalattal történő kiválasztások a Megrendelő igényeit legjobban figyelembe véve: megfelelő tervező, építőanyagok, megoldások, kialakítások, új technológiák stb.)
  • a kivitelezővel megkötendő szerződés tökéletesítése a későbbi viták és többletköltségek elkerülése céljából (tapasztalataink alapján erre kifejlesztettünk egy olyan szerződésmintát, mely az adott beruházásra optimalizálva megfelelően védi a Megrendelő érdekeit, de nem inkorrekt a kivitelező szemszögéből nézve sem),
  • megfelelő kivitelező kiválasztása a lehető legjobb ár-érték arányú kivitelezési költséggel (ez a legnehezebb feladat, mivel a az akár többszáz tételben lévő árak és műszaki tartalom mellett sok egyéb szempontot kell figyelembe venni, ezért ezt egy többlépcsős módszerrel végezzük a Megrendelő számára legjobb kiválasztás érdekében),
  • a kivitelezés minőségének és a vállalkozó elszámolásainak szakmai szemmel történő műszaki ellenőrzése elengedhetetlen, mert megfelelő szakmai és pénzügyi kontroll nélkül folyó kivitelezési munka jelentős többletköltségekhez és sok egyéb problémához vagy vitához vezethet

Az utóbbi cca. 15 évben folyamatosan tapasztaltuk, hogy a nem megfelelően előkészített beruházások esetén gyakran merült fel jelentősebb többletköltség, továbbá minőségi viták a beruházó és a kivitelező között.

Több esetben már csak a problémák megjelenésekor, utólag kérték a segítségünket és a módszereinkkel így is jelentősen tudtunk csökkenteni a többletköltségeken. Viszont célszerűbb már a tervezéstől kezdve az építkezés teljes előkészítését szakember mérnök segítségével végezni, mert szakszerűtlen előkészítés miatt átlagosan 15-30 %-os olyan költségtúllépést kell a beruházóknak-befektetőknek feleslegesen finanszírozni, mely nem a műszaki tartalom színvonalának emelkedéséből adódik.

Az alábbiakban vázlatosan összefoglaljuk az említett költség- és minőségi problémák főbb okait és a lehetséges kockázatcsökkentő megoldásait, melyre az alábbi szavakra kattintva érhet el: okok és megoldások

A fenti javaslatok figyelembevételével és szakembereink segítségével jelentősen csökkentheti a többletköltségek és problémák felmerülésének esélyét.

Kapcsolatfelvétel – díjmentes tájékoztatás – árajánlat kérés